We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Programma Maakfabriek

03-09-2021 — 05-09-2021
13:00 — 17:00

Superette Wageningen

Programma Maakfabriek

Voor alle leeftijden

Welkom in de Superette!
Na een warm onthaal valt er in de superette van alles te zien, ervaren en doen. Check hieronder het programma
 

Programma vrijdag 3 sept

Workshop tekenen met draad

Textiellab Pelusa, van huis uit naaister en opgeleid tot coupeuse, heeft zich gespecialiseerd in aangepaste kledingstukken voor gehandicapten die bijvoorbeeld een been missen. 

In haar workshop tekenen met draad leer je een kleine insigne te maken, applicaties voor op je spijkerbroek een logo op stof of graffiti op je kleding. 

Maar daarnaast kun je je klacht ook ‘borduren’ op de Klaagmuur! 

Locatie: Superette
Datum: 03-09-2021
Tijd: 15:00 – 18:00, Leeftijd 12+

Workshop Klaagmuurtje voor 12+

Heeft u klachten? Corona klachten? Regelklachten? Vrijheids klachten? Andere klachten? Kom klagen bij de klaagmuur!

Bij de ingang word  je ontvangen door de ‘helpdesk.’ Onze medewerkers helpen jouw je klacht juist te categoriseren.

Zo zal jouw geklaag uiteindelijk bijdragen aan het ontstaan van een papieren grot landschap waar je in kunt zitten. De basis wordt gemaakt door architect Kaita Shinagawa en kunstenaar Dienke Groenhout.

Locatie: Superette
Datum: 03-09-2021
Tijd: 19:30 – 22:00, Leeftijd 12+

Programma zat en zon (4 en 5 sept)Workshop

Klaagmuurtje alle leeftijden

Heeft u klachten? Corona klachten? Regelklachten? Vrijheids klachten? Andere klachten? Kom klagen bij de klaagmuur! Bij de ingang word  je ontvangen door de ‘helpdesk.’ Onze medewerkers helpen jouw je klacht juist te categoriseren.Zo zal jouw geklaag uiteindelijk bijdragen aan het ontstaan van een papieren grot landschap waar je in kunt zitten. De basis wordt gemaakt door architect Kaita Shinagawa en kunstenaar Dienke Groenhout.

Locatie: Superette
Datum: 4 en 5 sept
Tijd: 11:00 – 17:00

Origami KostuumIn samenwerking met de 15 jaar oude Origami Master Haruhiko Murakami uit Hokkaido, Japan, maakt Nederlands kunstenaar Dienke Groenhout een kostuum van papier.Als inspiratiebron wordt de beroemde tekening ‘de golf’ van Hokusai, (Vader van de Manga), gebruikt. De losse origami wordt zo gevouwen dat er een wateroppervlak van papier ontstaat. Performers zullen zich in de origami hullen en het papieren water doen golven tot aan de klaagmuur.

 Locatie: Superette, Maakfabriek
Datum: 4 en 5 sept
Tijd: 11:00 – 17:00

 

 Sans Papier

 Op dit moment werkt kunstenaar Dienke Groenhout aan het project ‘Ferengi’ dat in het Amhaars vreemdeling betekent. Voor dit project worden levensgrote kostuums ontworpen die de drager geheel en al bedekken. Het project Ferengi is geboren uit de wens om een buitenstaander te zijn en los te komen van onszelf en de gedachten over wat we moeten zijn. 

 Ate Meijer is in het kader van het project Ferengi uitgenodigd om een aantal papieren kostuums te maken. Zij baseert haar kostuums op een foto uit de Belgische krant De Morgen, waarop een rij ‘vreemdelingen’ is te zien, die in gevangenschap moesten wachten op uitzetting uit BelgiĆ« omdat zij geen toestemming kregen in het land te blijven. Zij worden Sans Papier genoemd. Zonder papier. Als een ode aan deze mensen, met hun niet zelf gekozen status van vreemdeling, willen wij hun beeltenissen uitvoeren in papier. 

 

Locatie: Superette
Datum: 4 en 5 septTijd: 11:00 – 17:00
Doorlopende performance/tentoonstelling

In verband met de COVID-19 maatregelen is het noodzakelijk om je vooraf aan te melden. Op de dag zelf is er beperkt vrije inloop.

Aanmelden

Het inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Op de dag zelf is er beperkt inloop mogelijk.

Programma Maakfabriek

03-09-2021 — 05-09-2021
13:00 — 17:00